Och var vill Tomas Rudin lägga snön?

Det är sorgligt att Tomas Rudin (s) försöker att göra snöröjningsfrågan till en fråga om att trafikkontoret och de som jobbar med snöröjningen dygnet runt till att de inte är kompetenta för att sköta sitt jobb. För det är det som han faktiskt säger. Samtidigt driver hans parti en politik som säger nej till sjötippning och nej till landdepåer. Då återstår – ja vaddå? Min fråga är – Var vill du lägga snön Tomas Rudin?

Det är uppenbart att Rudin och (s) saknar kunskap om kompexiteten i denna fråga varför jag med varm hand bifogar den pm som överlämnades till Åsa-Britt Karlsson på miljödepartementet i måndags.

Läs den Rudin och sedan kan du komma med konstruktiva förslag på hur de många miljoner kubikmeter snö som finns i Stockholm ska hanteras. 

Idag fortsätter Tomas Rudin (s) fortsätter att driva frågan om snökommission och hävdar att jag vill ha fri tippning i Mälaren av snö. Man ska inte alltid tro på det som sägs i media. I ABC igår påannonserades vår uppvaktning av miljödepartementet som att jag vill ha fri sjötippning i Mälaren av snö. Det jag sa till departementet och till ABC var att vi vill ha större rådighet från stadens sida när det gäller snöröjningen som helhet, samtidigt ska vi självklart ha ansvaret för att hålla koll så att miljön inte påverkas negativt.

Idag krävs det dispens för sjötippning och den volymdispensen begränsar flexibiliteten eftersom snöröjarna måste vara försiktiga så att volymerna inte överskrids under säsongen. Jag påpekade att det regelverk som finns kring snöhanteringen försvårar för stadens entreprenörer att göra ett bra jobb, eftersom man in många fall tvingas låta snön ligga kvar i högar i stället för att köra bort den. Det uppfattas av många stockholmare som att snöröjarnas arbete är dåligt. Man måste se till förutsättningarna för snöröjningen i en storstad som Stockholm och det var det som uppvaktningen handlade om. Begränsningarna skapar också än större problem för fastighetsägarna och det var skälet till att de medverkade vid uppvaktningen.

Jag underströk också i ABC intervjun att det är självklart att det i samband med sjötippning ska ställas krav på att det tas prover så att man säkerställer att vattenkvaliteten inte påverkas. Det görs redan idag och av bifogat pm så framgår det att vattenkvaliteten inte påverkas.