Exempel 11 – Robert Akander
Robert började i restaurangbranschen redan under gymnasietiden. Han jobbade då vid sidan om som servitör och sedan som bartender. Efter gymnasiet kände Robert att han ville vidare och ta ett större ansvar. Svaret blev en vidareutbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut.
För Robert var det en självklarhet att vara kvar i branschen. Vid tidpunkten arbetade han på Hilton, där personalchefen tipsade om utbildningen Hotel Management på Frans Schartau.
– Det var helt rätt för mig. Jag gillade upplägget med teori och praktik varvat, säger Robert.
Efter tre praktikperioder fick han möjlighet att jobba med olika delar av hotelledning. På Sheraton var han på ekonomiavdelningen och på Scandic Malmen fick han jobba på sälj- och marknadsavdelningen. Nu jobbar han som konferens- och bokningsansvarig på Grand Saltsjöbaden. I framtiden vill han starta eget.
– Ett hotell eller en hotellkedja. Min förebild är Conrad Hilton. Jag söker hela tiden nya utmaningar, säger Robert.
Frans Schartau har ett brett urval av yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi, försäljning, hälso- och sjukvård samt besöksnäringen. Kopplingen till arbetslivet går som en röd tråd genom alla utbildningar. En stor del av utbildningen utgörs av relevant praktik där man får praktisk erfarenhet och knyter viktiga kontakter inför den kommande yrkeskarriären.
Läs mer här: http://www.schartau.se/index.php
/